TUTORIAL: ZELF JE KLEDINGSTUK BESCHILDEREN MET TEXTIELVERF

Maak van je oude favoriete jeans of kledingstuk een uniek item door deze te beschilderen met textielverf op waterbasis. De benodigdheden zijn:  een textiel marker, krijt of tube, een potje textielverf (ik gebruik textielverf van het merk Pebeo), water en een kwast. Het resultaat is een stevige stof met een leather look en -feel! Zorg dat de kleding gewassen is en bij het beschilderen van sneakers, maak deze schoon met alcohol. Gympen beschilder je met speciale verf (zoek deze via google) en als finish ga je niet verhitten maar eindig je met een laklaag.


Bij een ingewikkeld ontwerp kun je, eventueel eerst het ontwerp op papier tekenen en daarna het met verwijderbare textielkrijt op de stof tekenen. Vervolgens ga je met de textiel marker of tube de tekening over trekken. Na het drogen van de omlijning gebruik je de kwast en de textiel verf om het design in te vullen. 

handbeschilderde spijkerbroek DIY tutorial handleiding hoe je spijkerbroek beschilderen

Laat het kledingstuk 24 uur drogen. Daarna moet je het strijken = verhitten voor de fixatie!  Lees goed de instructies op de verpakking van de textielverf

Je kunt ook met een sjabloon werken, maak een tekening op stevig plastic en snij dit uit met een scherp mesje. Leg de mal op de plek waar het ontwerp moet komen en tamponneer de verf met een stevige kwast op de stof, verwijder voorzichtig de mal en laat het drogen. Wederom niet vergeten te strijken of verhitten met een föhn voor het fixeren van de verf op de textiel. Meer uitleg over hoe je een sjabloon zelf kunt maken vind je op youtube. Voor een DIY zeefdruk van oude panty's kun je dit filmpje bekijken.

 

hoe denim beschilderen 2.0
DIY tutorial gratus handleiding hoe denim textiel beschilderen

Recycled denim overgooier "BARCODE", voor de verticale metallic blauwe strepen gebruikte ik schilderstape.

DIY tutorial gratus handleiding hoe denim textiel beschilderen
illustratie voodoo dolls
workshops denim upcyclen amsterdam

Volgende pagina - workshops in Amsterdam

workshop denim upcyclen textiel beschilderen Amsterdam
© Alle rechten voorbehouden
Webdesign Pixelpolly E-head
Pixelpolly Amsterdam is de alias van de Amsterdamse maker Ageethe Groenendaal